Choose a searcher

Babesia

Tratament Babesia – Protocol Buhner pentru Babesia

Ierburi pentru Babesia

 

Babesia este un protozoar parazit care seamănă cu malaria, dar este transmis prin căpușe. Babesia provoacă boala cunoscută sub numele de Babesioza (alte denumiri sunt Babesiosis, Babesiosis). Infecția cu Babesia coexistă adesea cu boala Lyme și/sau cu alte infecții transmise de căpușe. Simptomele infecției cu babesioză variază de la ușoare la severe. Formele ușoare sunt adesea nerecunoscute, deoarece sunt luate din greșeală ca simptome ale bolii Lyme. Adoptorii timpurii raportează adesea febră mare și frisoane. Infecțiile cronice pot fi ușor simptomatice, iar cele mai frecvente simptome sunt: febră intermitentă sau febră de grad scăzut, frisoane și dureri articulare, sindromul de oboseală cronică, transpirație și „incapacitatea de a respira din plin”.

Coinfecția cu spirochetele Lyme exacerbează simptomele ambelor boli, apoi cursul lor devine mai sever și consecințele pentru organism sunt mai grave. Simptomele pot include apoi dureri de cap severe, anemie hemolitică, afectarea sistemului nervos central, febră mare și convulsii. A fost găsit un efect sinergic, de îmbunătățire reciprocă, al spirochetelor Borrelia și Babesia asupra organismului. ADN-ul Borrelia apare mai clar și persistă mai mult timp în fluxul sanguin atunci când apare co-infectia cu Babesia. Atunci efectele negative asupra articulațiilor, inimii și sistemului nervos sunt mai grave. În unele cazuri de co-infectii s-a constatat mielita transversala cu pareza bratelor si picioarelor. Dezvoltarea bolii este mai rapidă de la început, perioada de convalescență este mai lungă, iar spectrul de simptome este mult mai larg.

 

Tratament Babesia – Protocol Buhner pentru Babesia

 

Multe plante medicinale sunt foarte eficiente în combaterea infecțiilor cu Babesia, față de care protozoarele nu dezvoltă imunitate. Ca si in cazul bolii Lyme, si in cazul Babeziozei, efectul antimicrobian este doar unul dintre elementele care conduc la o terapie eficienta.

În tratamentul Babesiozei, trebuie acordată atenție mecanismelor importante de acțiune ale Babesia care împiedică tratamentul acesteia. Tratamentul natural pe bază de plante Babesia ține cont de fiecare dintre următoarele aspecte.

La fel ca embrionii de malarie, Babesia pătrunde în celulele roșii din sânge - eritrocite, unde, prin dezvoltare și reproducere, le distruge. În plus, în cursul infecției cu Babesia, poate exista blocarea vaselor de sânge capilare și stagnarea microcirculației din cauza depunerii de fragmente de eritrocite deteriorate în vase. Prezența lor în sânge poate provoca inflamarea ficatului, rinichilor și splinei.

Un alt mecanism important al infecției cu Babesia este un efect negativ puternic asupra sistemului imunitar. Babesia modifică polaritatea imună într-un mod foarte specific, ceea ce modifică răspunsul imun uman de la Th 1 la Th 2. Acest lucru duce la o reacție slabă a sistemului imunitar la infecție și organismul nu poate elimina acest agent patogen.

În tratamentul naturist al Babeziozei, cele mai frecvent utilizate plante recomandate de Buhner (listate pe site-ul oficial Buhner buhnerhealinglyme.com) sunt: Alchornea cordifolia, Cryptolepis sanguinolenta, Sida acuta. Acestea sunt plante medicinale care prezintă un efect antiprotozoar puternic și prezintă un efect sistemic, adică se răspândesc în tot fluxul sanguin, afectând astfel fiecare celulă și organ. În plus, întăresc sistemul imunitar, iar Sida acuta protejează celulele roșii din sânge. Vă recomandăm să adăugați L-arginina la acest protocol. Babesia este foarte sensibilă la L-arginina, așa că suplimentarea cu L-arginină ajută la inhibarea infecției cu Babesia. Protocolul lui Buhner pentru Babesia este unul dintre cele mai populare tratamente naturale ale infecției cu Babesia.

Cu infecții mai rezistente, merită să utilizați protocolul mai cuprinzător recomandat în cartea lui Buhner „Tratamente naturale pentru coinfecțiile Lyme: Anaplasma, Babesia și Ehrlichia”. In acest caz, cantitatea de plante si preparate folosite este mult mai mare si anume: Cryptolepis, Bidens pilosa, Artemisina, Sida acuta, Salvia miltiorrhiza, Ciulin de lapte, Ashwagandha, Panax ginseng, Lemn dulce, Schisandra, L-arginina, Vitamina B2. În această combinație de ierburi pentru Babesia, pe lângă faptul că acționează împotriva Babesiei, întărește imunitatea, protejează eritrocitele și organele, vei spori și reglarea cascadei de citokine, vei proteja endoteliul, vei inhiba producția de arginază precum și creșterea nivelului de arginază. L-arginina si oxid nitric (NO).

Plantele utilizate în tratamentul natural al Babesiei vor afecta în mod cuprinzător multe mecanisme de infecție. Dacă doriți să utilizați terapia pe bază de plante pentru a trata Babesia, amintiți-vă să citiți protocolul propus de Buhner, precum și contraindicațiile acestuia.

  Filtru de produs
Categorii
Felul produsului
Product added to wishlist
Product added to compare.