Choose a searcher

Ehrlichia - Anaplasma

Tratamentul natural al Ehrlichiei și Anaplasmei - protocol Buhner

Ierburi pentru Ehrlichia / Anaplasma

 

Ehrlichia este o bacterie intracelulară gram-negativă care atacă de obicei celulele albe din sânge - leucocitele. Bolile cauzate de acestea sunt numite după tipul de leucocite pe care le atacă. Acestea sunt: Ehrlichioza granulocitară umană și Ehrlichioza monocitară umană.

Anaplasma este un microorganism patogen intracelular care atacă globulele albe, în principal granulocitele polinucleare (neutrofile, neutrofile).

Ehrlichia și Anaplasma au fost clasificate drept co-infectii ale bolii Lyme.

Cele mai frecvente simptome ale infecției cu Ehrlichia sunt: simptome pseudogripale, adică febră peste 38°C, dureri de cap, dureri musculare și articulare, inflamații ale căilor respiratorii superioare, tuse, dar și dureri musculare și articulare, stare de rău, trombocitopenie, leucopenie, hiponatremie - deficit de sodiu, greață și vărsături, suflu sistolic al inimii, mărire a ficatului și/sau a splinei, ganglioni limfatici măriți, precum și modificări ușoare ale pielii - erupții cutanate maculopapulare.

Anaplasma provoacă simptome similare cu cele ale Ehrlichiei. În plus, poate provoca și simptome gastrointestinale, de exemplu diaree.

Există modificări caracteristice ale morfologiei atât în timpul infecțiilor cu Ehrlichia, cât și cu Anaplasma. Pe măsură ce boala progresează, nivelul globulelor albe (leucopenie) scade, nivelul trombocitelor (trombocitopenia) scade și indicatorii funcției hepatice, cum ar fi AST și ALT, cresc.

 

Tratamentul natural al Ehrlichiei și Anaplasmei

 

Buhner este unul dintre puținii herboriști care a descris mecanismul acestor infecții atât de profund și a dezvoltat un protocol pe bază de plante pentru Ehrlichia și Anaplasma.

Tratamentul natural pentru Ehrlichia și Anaplasma este preluat din cartea lui Stephen Harrod Buhner, „Natural Treatments for Lyme Coinfections: Anaplasma, Babesia, and Ehrlichia”.

Tratamentul pe bază de plante pentru Ehrlichia și Anaplasma se face în același mod, astfel încât ambele aceste infecții au fost incluse împreună în același protocol.

Buhner, ca și în toate protocoalele sale pe bază de plante, subliniază că acțiunea pur antimicrobiană nu este suficientă. În protocolul său, el ține cont de întregul mecanism infecțios al acestor bacterii.

Principalele plante antibacteriene împotriva Ehrlichiei și Anaplasmei sunt: Houttuynia cordata, Salvia miltiorrhiza, lemn dulce, Kudzu (Pueraria labota), calota chinezească (latină Scutellaria baicalensis).

Aceste plante inhibă, de asemenea, cascada de citokine indusă de bacterii. Inhibarea cascadei de citokine perturbă procesul infecțios și achiziția de nutrienți din celulele gazdă de către bacterii.

Influența bacteriilor asupra sistemului imunitar este foarte semnificativă. Ehrlichia atacă leucocitele sanguine multinucleate, prin urmare principalul său loc de existență într-un organism infectat este neutrofilele (numite și neutrofile sau neutrocite). Neutrofilele sunt cel mai numeros grup de leucocite. Leucocitele, la rândul lor, sunt celule ale sistemului imunitar. Bacteriile afectează funcționarea normală a neutrofilelor. Așa că folosește propriul nostru sistem imunitar pentru a găsi refugiu de atacul sistemului imunitar nu numai prin ascunderea în celulele imunitare, ci și prin afectarea funcțiilor acestora. În plus, Ehrlichia inhibă producția de interleukină-2 în splină, contribuie la creșterea producției de interleukină 4 și la reducerea producției de interferon gamma.

Pentru modularea sistemului imunitar, Buhner recomandă utilizarea ierburilor: Angelica sinensis, Astragalus membranceus, lemn dulce, Ashwagandha (ginseng indian, Withania somnifera latină), ginseng coreean (Panax ginseng), Cordyceps, Houttuynia, Panax ginseng Salvia miltiorhiza chinezească. calota (latină Scutellaria baicalensis).

Ehrlichia are un impact negativ asupra funcționării organelor precum splina, ficatul, măduva osoasă și sistemul limfatic.

Ciulinul de lapte protejează ficatul.

Salvia miltiorrhiza va proteja splina.

Plantele care protejează măduva osoasă sunt: Angelica sinensis, Astragalus, lemn dulce, Cordyceps, ginseng coreean (Panax ginseng), Salvia miltiorrhiza.

În protocolul de tratament natural pentru Ehrlichia și Anaplasma sunt incluse până la 11 ierburi diferite. Este un protocol foarte complex. În protocolul său, Buhner grupează unele dintre aceste plante în amestecuri, ceea ce facilitează foarte mult implementarea protocolului.

O listă similară de amestecuri de plante preparate din plante sugerate de Buhner poate fi găsită în următoarele tincturi gata preparate:

HS Herbal Mix conține macerat din plantă Houttuynia cordata și rădăcină de Salvia miltiorrhiza (salvie roșie).

CKC Herbal Mix conține macerat din rădăcină de calotă chinezească (Latin Scutellaria baicalensis), rădăcină de Kudzu (Pueraria Lobata) și Cordyceps (Cordyceps sinensis).

ALA Herbal Mix conține macerat din rădăcină de Angelica sinesis, rădăcină de lemn dulce (Glycyrrhizae glabra) și rădăcină de Astragalus (Astragalus membranceus).

 

Tratamentul natural cu plante Ehrlichia și Anaplasma va afecta în mod cuprinzător multe mecanisme de infecție. Dacă doriți să utilizați plante pentru Ehlichia și Anaplasma, nu uitați să citiți protocolul complet propus de Buhner, precum și contraindicațiile acestuia.

  Filtru de produs
Categorii
Felul produsului
Product added to wishlist
Product added to compare.