Choose a searcher

Chlamydia

Tratamentul natural al Chlamydia - Ierburi pentru Chlamydia

Ierburi pentru Chlamydia

 

Chlamydia pneumoniae este o bacterie gram-negativă, dar cu un perete celular mult mai rigid decât se găsește de obicei la bacteriile gram-negative.

Chlamydia este una dintre co-infectiile transmise de capuse.

Chlamydia pneumoniae afectează frecvent sistemul respirator, provocând pneumonie (denumită adesea pneumonie atipică), bronșită, laringită, faringită, rinită, sinuzită și provoacă simptome de astm.

Chlamydia pneumoniae este foarte importantă în diagnosticul diferențial al bolii Lyme, deoarece poate provoca tulburări ale sistemului nervos, miocardită și artrită reactivă. Simptomele extrapulmonare ale infecției cu Chlamydia pneumoniae pe o perioadă foarte lungă de timp pot fi latente și sunt adesea dificil de recunoscut.

Artrita reactivă indusă de Chlamydia pneumoniae este adesea dificil de diferențiat de artrita Lyme. În cursul infecției cu Chlamydia pneumoniae, trebuie acordată atenție și sindromului Guillain-Bare. Sindromul Guillain-Barré este o boală autoimună care provoacă o inflamație acută demielinizantă cu mai multe rădăcini, în care sistemul imunitar atacă părți ale sistemului nervos periferic, provocând slăbiciune musculară și senzații de furnicături în diferite părți ale corpului.

Mai mult decât atât, Chlamydia pneumoniae poate provoca și alte simptome, precum: oboseală cronică, senzație de arsură a diferitelor părți ale corpului, paralizie, accidente vasculare cerebrale, probleme cu tensiunea arterială, dureri de cap, demență, ceață mentală, tulburări psihice, dureri la nivelul testiculelor.

 

Tratamentul natural al Chlamydia

 

Multe plante medicinale sunt foarte eficiente în combaterea Chlamydia. Una dintre cele mai eficiente metode naturale de tratare a Chlamydia cu plante medicinale este protocolul Buhner pentru Chlamydia din cartea lui Stephen Harrod Buhner „Natural Healing of Lyme Borreliosis and the Coinfections Chlamydia and Spotted Fever Rickettsiosis”.

Principalele plante antibacteriene împotriva Chlamydia pneumoniae sunt plantele care conțin berberină. Astfel de plante sunt, printre altele, Barberry sau sigiliu de aur canadian (Goldenseal, latină Hydrastis canadensis). Calota chinezească (Latin Scutellaria baicalensis) prezintă proprietăți antibacteriene împotriva Chlamydia. Buhner recomandă, de asemenea, utilizarea vitaminei A. Retinolul (un metabolit al vitaminei A) inhibă capacitatea Chlamydia de a infecta endoteliul și celulele epiteliale.

Chlamydia, ca și alți agenți patogeni intracelulari din grupul infecțiilor transmise de căpușe, induce cascada de citokine. Citokinele sunt molecule informaționale care facilitează procesul infecțios al bacteriilor și extragerea nutrienților din celulele gazdă. Prin urmare, cascada de citokine trebuie inhibată pentru a perturba procesul infecțios al Chlamydia.

Salvia miltiorrhiza și calota chinezească (latină Scutellaria baicalensis) sunt principalele plante care inhibă cascada de citokine recomandate de Buhner în protocolul său natural pentru tratamentul Chlamidiozei.

Chlamydia interceptează, de asemenea, răspunsurile și funcțiile sistemului imunitar al gazdei. Prin urmare, Chlamydia poate reconstrui radical sistemul imunitar uman, astfel încât să îl ajusteze în avantajul său. Un sistem imunitar care funcționează defectuos nu observă amenințarea bacteriilor și nu luptă împotriva infecțiilor. Anomaliile în activitatea sistemului imunitar conduc adesea la tulburări autoimune. Un sistem imunitar dereglat este o problemă nu numai în timpul infecției, ci și după terminarea tratamentului, care va avea consecințe ulterioare. Plantele medicinale sunt foarte eficiente în modularea funcțiilor imunitare și restabilirea unei bune funcționări a sistemului imunitar.

Propunerea lui Buhner în acest caz este de trei ierburi: Ashwagandha (ginseng indian, Withania somnifera latină), lemn dulce și Cordyceps sinensis. Conform recomandărilor lui Buhner, aceste trei ierburi sunt recomandate sub formă de amestec de plante. Produsul ACL Herbal Mix conține macerat gata preparat de Ashwagandha (ginseng indian, Withania somnifera latină), Cordyceps și lemn dulce.

Protecția celulelor și organelor atacate de bacterie este o altă parte integrantă a tratamentului din protocoalele lui Buhner. Bacteriile au un efect extraordinar, distructiv asupra organelor. Protecția organelor și a celulelor ar trebui să fie întotdeauna o parte integrantă a oricărei terapii. Salvia miltiorrhiza, Cordyceps sinensis și Bidens pilosa joacă aici un rol cheie ca parte esențială a tratamentului natural al Chlamydia cu plante medicinale.

Tratamentul natural al Chlamydia va afecta în mod cuprinzător multe mecanisme de infecție. Dacă doriți să utilizați plante medicinale pentru Chlamydia, amintiți-vă să citiți protocolul complet propus de Buhner, precum și contraindicațiile acestuia.

  Filtru de produs
Categorii
Felul produsului
Product added to wishlist
Product added to compare.