Choose a searcher

Bartonella

Ierburi pentru Bartonella - Tratamentul natural al Bartonelozei

Ierburi pentru Bartonella

 

Bartonella este una dintre cele mai frecvente co-infectii ale bolii Lyme. Ca și Borrelia, se transmite de obicei prin căpușe. Bartonella provoacă o boală numită Bartoneloză.

În prezența acestor două infecții, simptomele sunt exacerbate, mai ales când este implicat sistemul nervos central. Simptomele comune ale Bartonelozei sunt: febră scăzută sau scăderi de temperatură, simptome periodice asemănătoare gripei, oboseală cronică, ganglioni limfatici umflați (adesea intermitent), senzație anormală a pielii, noduli subcutanați sensibili de-a lungul extremităților, erupții cutanate papulare, erupții longitudinale roșii sau albastre. (uneori asemănătoare cu vergeturile), senzație de arsură, în special la tălpile picioarelor sau dureri înțepătoare, hiperestezie, dureri de cap, probleme oculare, dureri în globii oculari, probleme de somn, modificări ale dispoziției, tulburări cognitive, nervozitate, anxietate, iritabilitate, depresie simptome.

 

Tratamentul naturist al bartonelozei

 

Multe plante medicinale sunt foarte eficiente în combaterea Bartonelliei (Bartoneloza). Unul dintre cele mai eficiente protocoale pe bază de plante pentru tratamentul acestei infecții este protocolul lui Buhner pentru Bartonella. Puteți citi mai multe despre acest protocol cartea lui Stephen Harrod Buhner „Healing Lyme Disease Coinfections: Complementary and Holistic Treatments for Bartonella and Mycoplasma.”

Tratamentul naturist al Bartonelozei ține cont atât de activitatea antibacteriană, dar și perturbă funcțiile vitale ale bacteriilor din organism, protejează țesuturile și organele pe care le infectează, inhibă cascada de citokine și întărește sistemul imunitar.

Plantele care prezintă un puternic efect antibacterian împotriva Bartonella sunt: Houttuynia, Isatis și Alchornea cordifolia. Buhner recomandă utilizarea acestor ierburi sub formă de amestec. Produsul AHI Herbal Mix este un amestec gata preparat din aceste trei ierburi în proporțiile recomandate de Buhner.

Bartonella prezintă o afinitate puternică pentru două structuri din organism: celulele endoteliale și globulele roșii. Bartonella, după ce intră în organismul gazdei, circulă în fluxul sanguin al gazdei timp de aproximativ 3-4 zile, apoi locuiește în nișa primară, care sunt celulele endoteliale ale vaselor de sânge. Apoi, după câteva zile, bacteriile ajung în eritrocite (globule roșii), unde se înmulțesc. Atacand globulele rosii, Bartonella are acces si la hem, care ii asigura supravietuirea. Prin împărțirea hemului în părțile sale constitutive, poate obține nutrienții de care are nevoie, inclusiv fier.

Protejarea endoteliului și a celulelor roșii din sânge de invazia Bartonella este unul dintre elementele cheie pentru un tratament de succes. Păstrarea acestor structuri este esențială pentru a-i perturba capacitatea de a se hrăni și de a se înmulți. Bartonella singură nu poate produce nutrienții importanți pentru supraviețuire. Prin interferarea cu acești factori, răspândirea infecției va fi inhibată.

Pentru a proteja endoteliul, Buhner a folosit troscot japonez, EGCG și L-arginina în protocolul său.

Sida acuta, pe de altă parte, va proteja celulele roșii din sânge.

În protocolul său pentru Bartonella, Buhner se concentrează și pe protecția organelor. Pentru a proteja inima, Buhner recomanda Paducelul, pentru protectia ficatului - Ciulin de lapte, si pentru protejarea sistemului limfatic si a splinei - Radacina rosie.

Buhner include și ierburi care inhibă cascada de citokine. Inhibarea cascadei de citokine induse de Bartonella este necesară pentru a inhiba multiplicarea bacteriilor și a perturba nutriția bacteriană. În cele mai multe cazuri, acest lucru va reduce sau chiar va opri majoritatea simptomelor cauzate de infecție. Plantele cheie pentru Bartonella care inhibă cascada de citokine sunt troscotul japonez și Cordyceps, dar și suplimentarea cu EGCG.

Întărirea sistemului imunitar este, de asemenea, foarte importantă pentru tratamentul cu succes al Bartonella. Cu cât sistemul imunitar este mai slab, cu atât mai gravă este infecția și, în consecință, cu atât simptomele sunt mai severe. Întărirea sistemului imunitar este la fel de importantă ca și a avea un efect antibacterian.

Rhodiola rosae (trandafir de munte) și Ashwagandha (ginseng indian, Withania somnifera în latină) sunt cele două ierburi care stimulează imunitatea sugerate de Buhner.


 

  Filtru de produs
Categorii
Felul produsului
Product added to wishlist
Product added to compare.