Agrișă

Agrișă

- Categorii: Articole

Berberina este un compus chimic derivat dintr-o plantă numită afine. Această substanță câștigă din ce în ce mai multă popularitate în Europa și în întreaga lume, inclusiv în rândul persoanelor care suferă de boala Lyme și coinfecție. Acest lucru se datorează faptului că arpașul are un spectru larg de activitate. Este utilizat în tratamentul diabetului de tip 2 și a rezistenței la insulină. Poate avea un efect benefic asupra bunăstării, scade colesterolul și reduce simptomele gastro - intestinale ale bolii Lyme.

Proprietăți de afine:

Barberry este apreciat pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antioxidante, hipoglicemice, antibacteriene și antifungice. Cu toate acestea, este, de asemenea, necesar să se facă distincția între mai multe caracteristici speciale ale afinei:

- crește producția de SCFA în intestine. Aceasta protejează membrana mucoasă de daunele cauzate de bacteriile Borrelia și ameliorează inflamația

- reduce rezistența la insulină prin interacțiunea cu microbiota intestinală

- crește numărul de microorganisme benefice

- are un puternic efect antifungic împotriva ciupercilor din genul Candida

- are un efect benefic asupra barierei intestinale și duce la scăderea inflamației cronice

- are proprietăți antibacteriene, inclusiv împotriva bacteriei Chlamydia pneumoniae. Barberry este una dintre principalele plante medicinale din protocolul lui Buhner pentru Chlamydia.

Funcționează sinergic, adică crește eficacitatea anumitor fungicide, de exemplu acidul caprilic

- promovează îndepărtarea paraziților din organism, utilizați în principal în cazul Giardia Lamblia

Mod de utilizare:

Puteți găsi afine în mai multe forme:

1. Tinctura de alcool

Tinctura pe bază de plante pe bază de alcool se face prin macerarea unei plante proaspete în alcool cu putere maximă sau a unei plante uscate într-un amestec de alcool și apă. Alcoolul este un mediu excelent pentru extragerea ierburilor, iar tincturile pe bază de alcool sunt cea mai populară formă de utilizare a ierburilor de către herbalistii profesioniști. Macerarea ierburilor cu alcool face ca ingredientele active ale plantei să fie livrate mai repede în fluxul sanguin, făcând tinctura o formă de aport de plante cu acțiune rapidă.

Doza recomandată: 1 ml x 3-6 zilnic, concentrație 1: 2

2. Extract nealcoolic

Extractul nealcoolic este preparat în principal pe bază de glicerină. Glicerina a devenit o alternativă populară la tincturile de alcool și este ideală pentru copii și persoanele cărora nu le place sau nu pot consuma alcool. Cu toate acestea, glicerina nu este la fel de eficientă în extragere ca apa sau alcoolul. Glicerina are doar aproximativ 60% din valoarea extractivă a alcoolului. Astfel, Gliceratul Berberis va fi cu 40% mai slab decât tinctura de alcool.

Doza recomandată: 1 ml x 3-6 zilnic, concentrație 1: 1

3. Iarbă încapsulată

Capsulele au devenit un mod foarte popular de a lua ierburi, deoarece sunt o formă ușoară și convenabilă de dozare. Unul dintre principalele avantaje ale capsulelor este că nu simțim gustul ierburilor. În plus, luând planta sub formă de ierburi măcinate închise într-o capsulă, luați tot materialul vegetal împreună cu fibrele vegetale. Cu toate acestea, amintiți-vă că, împreună cu Arpașul măcinat închis în capsulă, înghițiți și coaja capsulei. Învelișul capsulei nu contribuie cu nimic la terapie și trebuie digerat de organism.

Aport recomandat: luați 1 capsulă de 2-3 ori pe zi la mese.

4. Iarbă măcinată

Afinele măcinate pot fi încapsulate sau preparate din tincturi.

Efectuarea tincturilor la domiciliu:cea mai eficientă concentrație este 1: 5 pe 70% alcool. Adică 1 parte din plante pentru 5 părți de alcool. 100 g berberină se toarnă 500 ml alcool 70% (pentru a-l prepara trebuie să diluați 365 ml spirit cu 135 ml apă). Lăsați timp de 2 săptămâni într-un recipient întunecat fără acces la lumină, puteți lăsa și într-un borcan, sticlă sau vas obișnuit, dar păstrați-l într-un dulap închis, astfel încât să nu existe acces la lumină. Se agită în fiecare zi pentru a se amesteca. După 2 săptămâni, filtrați pentru a separa plantele de extractul de alcool rezultat-puteți printr-o pâlnie sau prin tifon. Depozitați într-o sticlă întunecată sau într-o sticlă obișnuită învelită în folie de aluminiu și depozitați într-un dulap.

Aportul recomandat: linguriță de tinctură de 3-6 ori pe zi

5. Tăiați planta

Planta tăiată este o formă uscată de Berbereste tăiat în bucăți mai mici. Din planta tăiată puteți prepara bulion sau tincturi.

Decoct: fierbeți 2/3 cană de apă și adăugați 1 sau 2 lingurițe de scoarță de afine. Gatiti aproximativ 15 minute., tulpina. Se recomandă să beți 2 până la 3 căni pe zi.

Contraindicații:

Barberry nu poate fi utilizat de femei în timpul sarcinii și alăptării.

Efecte secundare:

Berberina conținută în afine poate crește nivelul de bilirubină din sânge , poate scădea nivelul de sodiu din sânge sau poate provoca fotofobie ușoară.

Product added to wishlist
Product added to compare.