Candida Albicans

Candida Albicans

- Categorii: Articole

Ciupercile sunt organisme foarte eterogene - includ butuci, ciuperci, mucegaiuri, ciuperci, precum și drojdii Candida. Ciupercile se găsesc peste tot, fie în păduri, aer, dune, pajiști, munți și ca paraziți în interiorul sau la suprafața organismelor umane. În acest articol, ne vom concentra în mod special pe Candida albicans, care provoacă cele mai multe cazuri de boli umane (aproximativ 80%).


Drojdii Candida și ciuperci Candida


Drojdiile sunt germenii ciupercii. Au toate caracteristicile unei drojdii, dar în condițiile potrivite, pot prinde rădăcini și pot produce miceliu (corpul vegetativ al ciupercii care îndeplinește funcții de nutriție și reproducere). Drojdiile Candida trăiesc în corpul nostru zilnic, ele locuiesc în mucoasa și pielea noastră. Datorită proprietăților lor, pot adera la aproape fiecare țesut din corpul nostru. Cu toate acestea, în acest stadiu ele nu sunt periculoase pentru corpul nostru. Drojdiile trăiesc simbiotic cu oamenii, ceea ce înseamnă că nu dăunează persoanelor cu sistem imunitar normal. Se caracterizează prin rezistență la mediul acid al stomacului, ceea ce îi face bine pregătiți pentru viață în tractul digestiv uman. Ei trăiesc pe resturile alimentare și constituie flora fiziologică a sistemului digestiv împreună cu bacteriile. Cu toate acestea, dacă acest echilibru este perturbat, drojdiile Candida se pot transforma într-un parazit care trăiește pe oameni, care sunt ciuperci Candida.


Ce provoacă ciupercile Candida?


A fi parazit înseamnă că, pentru ca ciupercile să supraviețuiască, au nevoie de o gazdă (o persoană bolnavă) care să le „hrănească”. Pentru a obține hrană (mănâncă molecule de proteine), ciupercile atacă țesuturile corpului nostru. Datorită acizilor și enzimelor digestive, ciupercile creează un focar fungic la locul țesutului afectat, ceea ce provoacă inflamație. Prin locul slăbit, produsele metabolice toxice ale ciupercii intră în organism și provoacă otrăvirea organismului, care devin un mediu pentru alte (și alte) ciuperci și bacterii. Substanțe precum endotoxinele, neurotoxinele și candidotoxinele ajung în organismul infectat. Ele afectează sistemul imunitar și afectează etanșeitatea intestinului - adesea pătrunzând în fluxul sanguin printr-un intestin permeabil și provocând inflamație cronică.


Candidoza


Înmulțirea ciupercilor Candida în organism și toate consecințele care urmează duc la apariția candidozei. Acesta poate fi împărțit în:


1. Candidoza de suprafață
Candida provoacă infecții fungice între degete, afte, micoze vaginului, unghii, inghinale și dermatită (adesea în locuri calde și umede, cum ar fi pliurile pielii). Acest tip de candidoză este ușor de tratat și trece relativ repede, dar îi place să recidiveze la fel de repede. Dacă condițiile pentru ciupercă se deteriorează, celulele produc spori înconjurați de o membrană celulară groasă. Această formă face ca atunci când revenim la vechile obiceiuri după perioada de tratament, sporii să se transforme din nou în drojdii, iar apoi în ciuperci Candida.


2. Candidoza intestinului gros
Există o creștere excesivă a drojdiilor Candida în intestinul gros. Boala este periculoasă deoarece, dacă este lăsată netratată, duce la afectarea mucoasei intestinale, ulcerații, sângerări intestinale și apariția candidozei sistemice.


3. Candidoză diseminată (altfel profundă sau sistemică).
Sistemele interne se infectează pe măsură ce Candida intră în sânge. Extrem de periculos pentru sănătate și viață, deoarece este adesea confundat cu alte boli (concentrându-se pe simptome specifice, nu pe întreg). Simptomele pot afecta sistemul nervos, sistemul digestiv, sistemul locomotor, sistemul genito-urinar, problemele pielii, sistemul endocrin, sistemul respirator și organul vederii. Prin urmare, acest tip de candidoză poate „falsifica” hipertensiunea arterială, sindromul colonului iritabil, refluxul acid, nevroza, alergiile, autismul și multe altele.

Cauzele candidozei


- un sistem imunitar slăbit
- antibioticoterapie pe termen lung
- steroizi
- contraceptie orala
- mananca prea mult zahar
- consumul de alimente procesate
- droguri
- stres si lipsa de somn


Diagnosticare


După cum s-a spus anterior, drojdiile Candida apar fiziologic în corpul nostru, de aceea diagnosticul de candidoză este foarte dificil. Detectarea prezenței Candida nu înseamnă neapărat candidoză.
Cele mai populare teste includ:
1. Cultura de scaun sau alte secretii
Pe un mediu microbiologic special se „cresc” drojdiile din fecale sau alte secretii. În medie, rezultatul testului se obține după aproximativ 7-10 zile. Testul de screening are o probabilitate mare de eroare.
2. Testul ELISA
Este un test serologic care detectează un anticorp după contactul cu antigenele fungice. Fiabilitatea testului este foarte scăzută și se ridică la aproximativ 40%.
3. Examinarea microscopică a sângelui
Testul este destinat să testeze stadiul avansat al candidozei, când ciuperca a intrat în circulație. Constă în prelevarea de sânge de la pacient și observarea microscopică a ciupercii.
4. Testul PCR
Testarea genetică prin PCR identifică ADN-ul (materialul genetic) al ciupercii. Testul se bazează pe duplicarea unui fragment de ADN al ciupercii și este foarte sensibil. Este disponibilă și metoda PCR Real Time, care examinează și materialul genetic al celulei și este în plus de 100 de ori mai sensibilă.


Tratament


Antibioticele sunt un tratament comun pentru candidoză. Chiar dacă ne hotărâm să le luăm, ele nu vor aduce niciun rezultat fără a „repara” sistemul imunitar. Prin urmare, recomandarea principală în caz de candidoză este utilizarea unei diete antifungice restrictive și susținerea organismului prin utilizarea probioticelor. S-a dovedit că tulpinile de Lactobacillus helveticus inhibă înmulțirea drojdiilor. În plus, ierburile recomandate de Stephen Buhner pentru bolile fungice sunt: ​​acid caprilic, arpaca, Alchornea, Sida acuta, lemn dulce și ciuperci Reishi. Există și amestecuri gata preparate special concepute pentru tratamentul candidozei, precum: Candigo, Izen Labs

Product added to wishlist
Product added to compare.