Coinfecții cu boala Lyme – Babesia

Coinfecții cu boala Lyme – Babesia

- Categorii: Articole

Babesia este un protozoar parazit care seamănă mult cu malaria, dar este transmis mai degrabă prin căpușe decât prin țânțari, spre deosebire de acesta. Infecția cu Babesia coexistă adesea cu boala Lyme și/sau cu alte infecții transmise de căpușe. Boala cauzată de protozoarul Babesia se numește babesioză.

SIMPTOME


Simptomele infecției cu babesioză variază de la ușoare la severe. Formele ușoare sunt adesea nerecunoscute, deoarece sunt luate din greșeală ca simptome ale bolii Lyme. Adoptorii timpurii raportează adesea febră mare și frisoane. Infecțiile cronice pot fi ușor simptomatice, iar cele mai frecvente simptome sunt: ​​febră intermitentă sau febră de grad scăzut, frisoane și dureri articulare, sindromul de oboseală cronică, transpirație și „incapacitatea de a respira din plin”.

Mai mult, în cursul infecției cu Babesia, poate apărea inflamația ficatului, rinichilor și splinei ca urmare a blocării vaselor de sânge capilare și a stagnării microcirculației din cauza depunerii fragmentelor de eritrocite deteriorate în vase.

DIAGNOSTICĂ

Pentru diagnosticul bebeziozei sunt disponibile mai multe teste de laborator.

Examinarea microscopică a sângelui

Scopul examinării microscopice a sângelui este de a verifica prezența formelor intraeritrocitare ale parazitului patogen Babesia (Babesia spp.) în sângele periferic.

Cu toate acestea, atunci când se efectuează acest test, trebuie amintit că în stadiul incipient al bolii, rata infecției cu globule roșii poate fi mai mică de 1%, așa că poate fi necesar să se facă mai multe frotiuri pe o perioadă de câteva zile. pentru a confirma diagnosticul.

Testul PCR

Dacă rezultatul unui frotiu de sânge microscopic este negativ, dar există încă o suspiciune de bebezioză, pot fi efectuate teste moleculare (PCR) pentru a detecta materialul genetic al protozoarului Babesia.

Imunofluorescența (IFA) a anticorpilor IgM și IgG

Imunofluorescența (IFA) a anticorpilor IgM și IgG este uneori utilizată pentru a confirma diagnosticul de babesioză. Fiți conștienți de faptul că anticorpii anti-Babesia pot rămâne mari luni sau chiar ani după ce boala s-a îndepărtat. Prin urmare, acest test nu este un indicator de încredere al unei infecții active.

Parametri suplimentari de diagnosticare

Deoarece Babesia lizează celulele roșii din sânge, persoanele infectate cu acest protozoar dezvoltă adesea anemie hemolitică, precum și limfopenie și trombocitopenie. Nivelurile crescute ale lactat dehidrogenazei serice sunt, de asemenea, frecvente, la fel ca hiperbilirubinemia și viteza crescută de sedimentare a eritrocitelor.

INFORMAȚII IMPORTANTE DESPRE MECANISMUL DE ACȚIUNE A BABESIEI DE CARE TREBUIE ȚINUT ÎN ȚINȚĂ ÎN CÂND PLANIFICAȚI TERAPIA:


Babesia pătrunde în celulele roșii din sânge - eritrocite, unde, prin dezvoltare și reproducere, le distruge. În plus, în cursul infecției cu Babesia, poate exista blocarea vaselor de sânge capilare și stagnarea microcirculației din cauza depunerii de fragmente de eritrocite deteriorate în vase. Prezența lor în sânge poate provoca inflamarea ficatului, rinichilor și splinei.

În plus, Babesia folosește două mecanisme distincte pentru a se apăra împotriva sistemului imunitar uman:

1. Babesia inhibă semnificativ producția de oxid nitric (NO) în corpul uman.
Când parazitul atacă celulele roșii din sânge, acestea eliberează oxid nitric (NO) ca unul dintre principalele mecanisme de apărare. Oxidul nitric este un gaz toxic pentru multe bacterii și paraziți intracelulari, inclusiv Babesia. Așa că Babesia a dezvoltat un mecanism de apărare: secretă o componentă foarte asemănătoare cu arginaza, care este prezentă în mod natural în organism. Arginaza este o enzimă care inhibă producerea de NO de către celulele roșii din sânge; inactivează L-arginina, care este un substrat esențial în sinteza NO. Babesia este foarte sensibil la L-arginina, prin urmare suplimentarea cu L-arginina ajuta la inhibarea infectiei cu Babesia.

2. Babesia are capacitatea de a modifica polaritatea imună, schimbând astfel răspunsul imun uman de la Th 1 la Th 2.
Celulele T imune (abreviate ca Th) devin active în timpul infecției. În funcție de tipul de infecție, organismul stimulează producția de diferite tipuri de celule: Th 1, Th 2, Th3, Th 9 etc. Este important pentru că un anumit agent patogen este de obicei luptat cu un răspuns imun dat și o potrivire proastă. a mecanismului la agentul patogen face ca organismul să nu poată elimina agentul patogen în cauză. Celulele Th1 participă la răspunsurile de tip celular împotriva agenților patogeni intracelulari. Pe de altă parte, limfocitele Th2 sunt celulele de bază care determină mecanismele răspunsului umoral împotriva agenților patogeni extracelulari. Acest mecanism este utilizat de majoritatea co-infecțiilor cu Lyme care se află intracelular. Acest lucru le permite să inhibe eficient reacția imunitară adecvată. Modelul polarizat Th2 este asociat cu numeroase afecțiuni autoimune, cum ar fi lupusul sau sclerodermia sistemică.

Prin urmare, în tratamentul Babesia trebuie luați în considerare următorii pași:

1. Activitate antiprotozoara.
2. Protectia globulelor rosii, dar si protectia endoteliului, splinei, ficatului si rinichilor.
3. Modularea răspunsului imun, reglarea cascadei de citokine, inhibarea producției de arginază, creșterea nivelului de L-arginine și oxid nitric (NO).
4. Acțiune antimicrobiană.

PLANTE ȘI SUPLIMENTE PENTRU INFECȚIA BABESIA CONFORM. PROTOCOL BUHNER:

Stephen Harrod Buhner a aprofundat foarte precis în mecanismul de acțiune al protozoarului Babesia și a selectat un set de plante eficiente în combaterea Babesiei cu mare meticulozitate.

Sugestia lui de bază include:
Sida acuta
Alchornea
Cryptolepis

Pentru o infecție mai persistentă, el propune un protocol extins care include:
Sida acuta
Cryptolepis
Bidens pilosa
• Artemisinina
Salvia miltiorrhiza
Ciulin de lapte standardizat
Ashwagandha
Ginseng coreean
lemn dulce
• Schisandra
L-arginina
• Vitamina B2

Protocolul complet este detaliat în publicația lui Stephen Harrod Buhner „Tratamente naturale pentru coinfecțiile cu Lyme: Anaplasma, Babesia și Ehrlichia”.

Product added to wishlist
Product added to compare.