Dieta Candida

Dieta Candida

- Categorii: Articole

Stilul actual de viață al oamenilor, inclusiv lipsa somnului, stresul constant, lipsa activității fizice, utilizarea frecventă a antibioticelor și o dietă bogată în produse procesate, a făcut ca candidoza să devină o boală care afectează tot mai mulți oameni. Există o creștere excesivă a drojdiilor Candida care colonizează în mod natural flora noastră intestinală.

Mai multe despre ciupercile Candida găsiți AICI

În acest articol, ne vom concentra asupra recomandărilor de dietă care sunt cruciale în tratamentul candidozei. Pentru a înțelege cât de important este în procesul de tratament, trebuie să înțelegem că ciupercile Candida sunt paraziți. Aceasta înseamnă că pentru a supraviețui și a se înmulți, au nevoie de o gazdă, adică de o persoană pe care să trăiască și care să-i hrănească. Și zahărul este hrana lor. Aceasta înseamnă că, atunci când sursa lor de hrană este întreruptă, ciuperca nu numai că va înceta să se înmulțească, ci va muri și după o lungă perioadă de înfometare. O dietă fără zahăr este o parte esențială a vindecării candidozei.

Dieta antifungică

De menționat că dieta antifungică ar trebui, în primul rând, să fie o dietă sănătoasă, bazată pe produse de cea mai bună calitate posibilă. Ar trebui să furnizeze organismului toți nutrienții necesari și să nu aducă sau să agraveze deficiențele nutriționale.

Dieta antifungică, totuși, este foarte strictă și foarte eliminativă și, prin urmare, ar trebui să fie întotdeauna utilizată sub supravegherea unui dietetician calificat. Informațiile din acest articol sunt doar cu titlu de orientare generală și nu trebuie folosite ca înlocuitor pentru un plan de alimentație personalizat.

Ce ar trebui eliminat

1. Zahăr


Sub formă de zaharoză - zahăr alb într-un vas de zahăr, dar și trestie, nucă de cocos, zahăr brun, prăjituri, înghețată, bomboane, nutella, chifle, cereale pentru micul dejun și alte produse dulci. De asemenea, trebuie amintit că zahărul este adesea ascuns în produse care nu credem că sunt din categoria „dulci”, precum sosurile gata preparate, ketchup-ul sau multe salate gata preparate.

2.Sucuri

Un pahar de suc pe care îl puteți cumpăra dintr-un magazin poate conține până la 8 lingurițe de zahăr. Mulți oameni, având aceste cunoștințe, stoarc ei înșiși sucul din fructe, astfel încât să fie siguri că nu există zahăr adăugat. Este o alternativă bună, totuși, pentru oamenii sănătoși. Persoanele care suferă de creșterea excesivă a ciupercii Candida ar trebui să excludă și acest tip de sucuri din alimentație. Într-un astfel de caz, în suc se „trece” doar fructoza - zahărul conținut de fruct în concentrație mare, practic complet lipsit de nutrienții fructului proaspăt.

3. Miere, sirop de curmale, sirop de arțar, sirop de agave, dulceață și multe altele


Deși este o opțiune mai sănătoasă decât zahărul, este totuși zahăr, doar într-o formă diferită. De asemenea, un teren de reproducere foarte bun pentru ciuperci. Singurul îndulcitor testat și acceptabil în candidoză este xilitolul, eritritolul și stevia. Cu toate acestea, amintiți-vă să nu folosiți în exces acești îndulcitori.

4. Alcool


Alcoolul este o toxina si din acest motiv se recomanda reducerea la minimum a consumului acestuia. Poate provoca exacerbarea inflamației și starea de rău. În plus, exercită o presiune puternică asupra ficatului, care oricum funcționează adesea din greu, elimină electroliții și are un efect negativ asupra sistemului nervos și a inimii.

5.Lapte și produse lactate

Este de remarcat faptul că lactoza din lapte este zahăr. Cu toate acestea, rețineți că, dacă nu utilizați produse lactate pentru o perioadă lungă de timp, producția de lactază va scădea, ceea ce poate duce la intoleranță la lactoză. Prin urmare, după recuperarea și recuperarea din candidoză, este recomandat să începeți încet să includeți din nou în alimentație produse precum iaurt, chefir sau zară.

6. Produse care conțin drojdie


Pâine cu drojdie, chifle, pâine, dar trebuie să vă amintiți și despre brânzeturile albastre și cu maturare lungă, bulionul tăiat cubulețe, oțetul, sosul de soia, supele pudrate sau mezelurile maturate.

7. Făină de grâu


În etapa inițială, ar trebui să excludeți toate produsele din grâu (a nu fi confundate cu gluten), inclusiv cerealele integrale și cele mai procesate cereale, adică orezul alb. Dacă există probleme intestinale (dureri abdominale, gaze, balonare), merită luată în considerare și excluderea glutenului (orz, secară, grâu, ovăz).

Produse permise

1. Tipuri slabe de carne


În principal păsări de curte - curcan, pui, dar ar trebui să acordați atenție calității cărnii. Este recomandat să cumpărați carne bio, fără adaos de antibiotice. Excludeți complet cârnații, tipurile de carne grasă, saloanele sau cărnurile foarte procesate.

2. Pește


Mai ales peștele gras, bogat în acizi grași omega-3 antiinflamatori. Somonul, păstrăvul curcubeu, macroul, de asemenea, cod sau păstrăv.

3. Produse din cereale integrale


Quinoa, orez sălbatic și brun, mei, hrișcă. Dacă nu aveți probleme intestinale, atunci și produse din făină de orz sau secară.

4. Grăsimi sănătoase


Ulei de rapita, ulei de masline, ulei de primula/in/chimen negru, nuci (neprajite sau sarate, de preferat cu alune), avocado.

5. Legume cu conținut scăzut de amidon


Majoritatea legumelor sunt permise, cu excepția cartofilor, ciupercilor, porumbului, cartofilor dulci și dovlecilor (cel puțin în faza inițială de tratament)

6. Nu fructe dulci


Fructele dulci și uscate trebuie eliminate din dietă. Cu toate acestea, merită să vă îmbogățiți dieta cu fructe acre: lămâie, grepfrut, mere acre și fructe de pădure antiinflamatoare: afine, coacăze, mure și zmeură.

7. Leguminoase


Initial este permisa folosirea leguminoaselor cca. De 2 ori pe săptămână (linte, năut, fasole etc.). Această sumă poate fi crescută în timp.

Doar combinarea dietei antifungice discutate mai sus cu probiotice poate ajuta la combaterea candidozei. De asemenea, amintiți-vă că, dacă utilizați antibiotice pe termen lung pentru boala Lyme sau co-infectii, sunteți în mod deosebit expus la creșterea excesivă a ciupercilor Candida. În acest caz, principiile principale ale dietei antifungice, în special excluderea zahărului, vor funcționa excelent aici.

Product added to wishlist
Product added to compare.