Helicobacter pylori-tratament natural

Helicobacter pylori-tratament natural

- Categorii: Articole

Helicobacter este din ce în ce mai detectat la persoanele care suferă de boala Lyme. Acest lucru se datorează sistemului imunitar foarte slab al pacientului și inflamației continue din corpul său. Cu toate acestea, gastrita, care este principalul simptom al infecției cu H. pylori, prezintă adesea rezistență la tratamentele convenționale - antibiotice și are o tendință puternică de recidivă. Prin urmare, acest tratament natural al bacteriilor devine din ce în ce mai frecvent în tratamentul Helicobacter pylori.

Ce este Helicobacter pylori?

Helicobacter pylori este o bacterie gram-negativă cu formă spirală. Prin producerea unei cantități mari de urează, care neutralizează mediul acid al stomacului creează bacterii condiții ideale pentru a se stabili în diferite locuri ale mucoasei gastrice și reproducere. În plus, forma spirală și bobinele bacteriilor permit bacteriilor să pătrundă adânc în mucoasa gastrică, unde apar inflamații și ulcerații. Prin urmare, Helicobacter pyrolium este în principal responsabil pentru gastrită, ulcere gastrice și ulcere duodenale.

Simptomele Helicobacter pylori:

Se estimează că până la 80% dintre cei infectați nu prezintă niciun simptom al bolii. Doar partea rămasă prezintă simptome caracteristice tulburărilor de stomac, iar acest lucru este în primul rând:

- arsuri la stomac

- viguros

- greață

- dureri abdominale

- flatulență

- Raid alb pe limbă

- respirație urât mirositoare.

Cu toate acestea, trebuie amintit că Helicobacter poate provoca, de asemenea, simptome mai puțin specifice, care adesea nu sunt asociate cu această boală. Poate fi: deficit de fier sau vitamina B12, acnee, migrene, intoleranță alimentară sau oboseală cronică.

Tratament

Tratamentul pirolizei Helicobacter se bazează în principal pe terapia cu antibiotice (adesea cu Pylera). Metodele naturale pot fi o completare ideală a terapiei sau utilizate ca metodă separată de tratament.

1. Probiotice

Un element foarte important al tratamentului este terapia probiotică adecvată. Crește eficacitatea antibioticului utilizat (studiile spun până la 13%) și, mai ales, reduce efectele secundare ale infecției. Tulpinile notabile includ:

- Saccharomyces boulardii, Disponibil în mod obișnuit în preparatul Enterol. Recomandat în special cu terapia antibiotică concomitentă, deoarece îmbunătățește toleranța acesteia.

- Lactobacillus reuteri DSM 17648, Disponibil în mod obișnuit în HELICOgastrin. Acest probiotic interferează cu motilitatea H. pylori, reduce invazivitatea acestuia și facilitează îndepărtarea bacteriilor din stomac.

- Lactobacillus plantarum la 301, lactobacillus salivarius la 302, Disponibil în mod obișnuit în Lactibiane H-Py. Preparatul promovează menținerea funcției mucoasei în stomac și intestinul subțire.

2. Ierburi

Multe plante naturale au activitate antimicrobiană și sunt capabile să inhibe creșterea Helicobacter pylori. Printre altele:

- Licorice, o plantă cu mai mult de 100 de substanțe active, dintre care unele au activitate bactericidă împotriva H. pylori. Suplimentarea cu lemn dulce poate accelera regenerarea mucoasei gastrice și poate reduce simptome precum indigestie, arsuri la stomac sau balonare.

- Curcumina, principala substanță bioactivă din turmeric, care are puternice proprietăți antioxidante, antimicrobiene și antiinflamatorii. Studiile arată că suplimentarea cu curcumină (la o doză de 3,500 mg) a dus la vindecarea ulcerelor gastrice și duodenale la 48% dintre pacienți după 4 săptămâni și la 76% dintre pacienți după 12 săptămâni de suplimentare.

- Berberina, principala substanță bioactivă din afine. Este excelent pentru tratarea diferitelor boli din sistemul digestiv și facilitează îndepărtarea bacteriilor Helicobacter din stomac.

- Lactoferina este o componentă foarte importantă a laptelui matern. Studiile arată că Lactoferina bovină (la o doză de 2,200 mg) inhibă colonizarea H. pylori în stomac și îmbunătățește rezultatele unui test respirator cu uree.

- Propolisul este o substanță lipicioasă și densă folosită de albine pentru a căptuși interiorul unui stup. Un studiu din 2012 arată că terapia cu propolis a dus la o vindecare completă la 63,6% dintre pacienții cu ulcer gastric și duodenal, iar restul de 36,4% au înregistrat o scădere a infecției cu H. pylori de la niveluri ridicate la medii și scăzute.

- Sulforafan, găsit în extractul de semințe de broccoli. Această substanță poate reduce inflamația și gastrita, precum și poate îmbunătăți starea mucoasei gastrice.

3. Dieta

Dieta singură nu este capabilă să elimine bacteriile Helicobacter Pylori, dar este un element foarte important care susține tratamentul. Pe tot parcursul tratamentului și timp de câteva săptămâni după finalizarea acestuia, merită introdusă o dietă specializată care va reduce inflamația și va regenera mucoasa gastrică. Iată câteva dintre cele mai importante reguli:

- Dieta ar trebui să fie ușoară. Ar trebui să evitați alimentele grele, greu de digerat. Se recomandă să gătiți în principal pe apă, abur sau tocană.

- Mesele nu trebuie să aibă temperaturi extreme, deci nu trebuie să fie prea reci sau prea calde.

Mănâncă regulat și nu mânca în exces.

- Evitați băuturile carbogazoase, cofeina și alimentele picante sau murate din dieta dumneavoastră.

- Evitați produsele brute. Introduceți în dieta legume și fructe în formă fiartă (în principal morcovi, dovleac, dovlecei, sfecla, spanac, cartofi dulci, cartofi)

- Monitorizați alimentarea cu lichide

- Consumați grăsimi de bună calitate, inclusiv acizi grași omega 3

- Evitați alimentele pufoase.

În concluzie, Helicobacter pylori este un factor patogen foarte periculos. Poate duce la o serie de complicații, inclusiv cancer de stomac și moarte. De aceea este atât de important să aveți grijă de igiena adecvată și să implementați tratamentul cât mai curând posibil.

Product added to wishlist
Product added to compare.