Paraziți

Paraziți

- Categorii: Articole

Paraziții sunt toate organismele care trăiesc în interiorul unui alt organism (gazdă), folosindu-l ca sursă de hrană și mediu de viață, acționând în detrimentul acestuia. Paraziții duc la disbioza completă a organismului, adică o stare în care flora prietenoasă este depășită și otrăvită de agenți patogeni. Atât căpușe, cât și niște țânțari, păduchi, muște etc. sunt clasificate ca paraziți. Cu toate acestea, aceștia sunt paraziți externi, iar astăzi discută despre paraziți care există în corpul nostru numai pe plan intern. Această situație apare adesea cu boala Lyme, unde apărarea organismului împotriva paraziților este diminuată.

Tipuri de paraziți:

Cea mai mare greșeală este să credem că paraziții locuiesc numai în tractul digestiv, unde apare cel mai frecvent diagnostic. Paraziții trăiesc, de asemenea, în sângele gazdei, organele interne, sistemul limfatic și alte țesuturi ale corpului. Unii paraziți sunt capabili să infecteze complet organismul. Există mai mult de 3200 de soiuri de paraziți și pot fi împărțite în patru categorii principale:
1. Protozoare: lamblia, cryptosporidium, ciliate și Creeper-călătoresc în fluxul sanguin și infectează toate părțile corpului
2. Flukes: sânge, plămâni, ficat, rinichi sau vezică urinară-lungimea lor este de aproximativ 1-2 cm
3. Tenii: tenii de bovine, câini, pești sau porci-pot măsura până la 12 m
4. Viermi rotunzi: nematode, viermi-trăiesc în intestine, pancreas, inimă, ficat sau plămâni, pot măsura de la 0,2 la 35 cm. Ele sunt foarte ușor de transmis.

Simptomele infecției:

Cele mai frecvente simptome sunt durerea abdominală și diareea, dar paraziții pot provoca tot felul de simptome pe care nu le asociem inițial cu infecția. Ele sunt mai presus de toate:

- Probleme Digestive: gaze, diaree, dureri abdominale, constipație, crampe intestinale, mucus în scaun, insațiabilă sau lipsa poftei de mâncare, pofta de dulciuri, intoleranță la gluten sau lactoză, de exemplu.
- Probleme cu sistemul imunitar: slăbiciune, oboseală cronică, infecții frecvente.
- Probleme cu sistemul nervos: probleme de memorie, insomnie, demență.
- Probleme emoționale: depresie, nevroză, iritabilitate, anxietate.
- Alte probleme: alergii, acnee, pete albe în jurul gurii, urticarie.

Surse posibile de infecție:

Există multe modalități de infectare cu paraziți, ele pot apărea în activitățile de zi cu zi, obișnuite. Dacă, în plus, avem o imunitate slabă datorită prezenței bolii Lyme și a coinfecțiilor sale și a aportului adesea asociat pe termen lung de antibiotice, șansa de infectare cu paraziți crește semnificativ.
Paraziții se pot răspândi prin surse de apă, în special râuri, lacuri, puțuri sau apă de la robinet. Mâncarea insuficient gătită este, de asemenea, o cale comună de infecție. Este necesar să se acorde o atenție deosebită pregătirii și procesării corespunzătoare a peștelui, a cărnii, a nuci, a salatei etc. Transportatorul poate fi, de asemenea, animale, atât domestice, cât și de reproducere. De aceea este atât de important să vă curățați animalele în mod regulat. O altă sursă potențială este, de asemenea, contactul fizic cu o persoană infectată, de exemplu, actul sexual, dar și lipsa unei igiene adecvate, cum ar fi spălarea mâinilor în rândul copiilor.

Diagnostic:

Cea mai obișnuită metodă de diagnosticare a paraziților este examinarea fecalelor. Încercarea se efectuează de trei ori la intervale regulate. Acest lucru permite ouălor parazitului să eclozeze și permite examinarea materialului specific. Cu toate acestea, unii dintre paraziți, cum ar fi viermii, sunt studiați în principal cu ajutorul tampoanelor perianale. Este important să efectuați testele într-un laborator specializat, specializat în parazitologie.
O altă opțiune este un test de sânge serologic. Din păcate, testul este util doar într-un stadiu târziu al infecției.

Tratament:

O metodă obișnuită de tratament este administrarea unui antibiotic, dar tot mai mulți oameni optează pentru metode naturale de tratare a paraziților. Tratamentul natural combină o dietă echilibrată corespunzător și utilizarea ierburilor specializate pentru întărirea sistemului imunitar.
Cele mai renumite plante antiparazitare includ:
- Pelin dulce
- Nuc negru
- Mimosa pudica
- Chaparro amargosa
- Artemia annua
- Afine
- Rădăcină de gențiană galbenă
- Ulei de Oregano
- Ulei de cuișoare
- Extract de semințe de Grapefruit
- Ghimbir

Paraziții sunt o problemă din ce în ce mai frecventă în societate. Conform datelor OMS, în ultimii 10 ani, paraziții au infectat mai mult de 4,5 miliarde de oameni, unde în Europa a fost una din trei persoane. Ceea ce este, de asemenea, foarte important este că, fără tratamentul precoce al infecției parazitare, tratamentul bolii Lyme poate să nu aducă rezultatele dorite. De aceea este atât de important să aveți un tratament adecvat înainte de a începe tratamentul bolii Lyme și a coinfecțiilor acesteia.

Product added to wishlist
Product added to compare.