Prevenirea bolii Lyme

Prevenirea bolii Lyme

- Categorii: Articole

Europa este o parte a lumii în care căpușele sunt endemice. Aceasta înseamnă că căpușele pot apărea pe întreaga sa suprafață. Cu toate acestea, există mai multe metode pentru a reduce probabilitatea unei mușcături de căpușe și pentru a preveni multe boli transmise de căpușe, inclusiv boala lyme sau co-infecțiile acesteia.

Ce putem face?

În primul rând, ar trebui să evităm locurile în care sunt prezente în special căpușe-ierburi înalte și arbuști. Într-o zonă cu vegetație luxuriantă, este mai probabil să fim mușcați de arahnide.

Cu toate acestea, dacă decidem să mergem în astfel de locuri, hainele noastre sunt importante. Corpul trebuie protejat astfel încât să reducă suprafața pielii neprotejate. Sunt sugerate bluze cu mâneci lungi, cizme înalte, Pălării și pantaloni lungi. În plus, ar trebui să purtați haine netede și strălucitoare pentru a detecta cu ușurință căpușa.

După o plimbare, nu uitați să vă uitați la corpul vostru. Acordați o atenție deosebită inghinalului, buricului, părților păroase ale corpului, locurilor din spatele urechilor sau coturilor membrelor. Acestea sunt locurile" preferate " ale căpușelor. Amintiți-vă, de asemenea, că larva căpușei este foarte mică (până la 1 mm) și adesea faptul că nu am observat căpușa nu înseamnă că nu este acolo.

În farmacie puteți cumpăra, de asemenea, un dispozitiv pentru eliminarea căpușei. Acesta este așa-numitul lasso, care vă permite să eliminați cu ușurință și în siguranță parazitul din organism.

Sunt disponibile multe repellente eficiente pentru căpușe. Ele se bazează în principal pe substanțe chimice. Mai jos este o alternativă pentru peraratele chimice. Amintiți-vă, preparatele naturale necesită o aplicare mai frecventă.

Preparate naturale:

Există, de asemenea, preparate naturale care resping căpușe, țânțari, purici sau acarieni. Cele mai populare sunt uleiurile esențiale: eucalipt, cimbru, salvie, mentă, cuișoare, iarbă de lămâie, patchouli, citronelă și altele. Este suficient să amestecați 5 picături de ulei esențial cu, de exemplu, ulei de semințe de pumkin și să pulverizați corpul. Amintiți-vă că transpirația noastră este o momeală pentru căpușe, așa că, după activitatea fizică, ar trebui să ne pulverizăm din nou cu preparatul natural.

Uleiurile unice pot fi găsite aici

Spray-ul pe bază de ulei poate fi găsit aici

Un alt mod natural poate fi infuzia de rozmarin și cimbru. Ierburile trebuie fierte într-o cantitate mică de apă, apoi se răcesc și se adaugă suc de lămâie. Preparatul preparat trebuie pulverizat pe corp.

Catnip este o altă plantă respingătoare de căpușe. Infuzia de catnip poate fi utilizată pentru pulverizarea hainelor și a corpului, dar și a animalelor. În mod similar, puteți utiliza o perfuzie de cistus.

Utilizarea infuziilor la domiciliu este eficientă, dar oferă un efect destul de scurt. Pentru a menține efectul de respingere a căpușelor, ar trebui corpul și îmbrăcămintea des.

Ultima metodă naturală pe care o introducem sunt dispozitivele care emit impulsuri ultrasonice speciale cu o frecvență de aproximativ 40 kHz. Sunt complet inofensive pentru oameni și animale de companie, dar blochează principalul organ senzorial al căpușelor. Ele sunt, de asemenea, eficiente împotriva puricilor.

TICKLESS HUMAN, un respingător de căpușe pe care îl puteți găsi aici

Boala Lyme este o boală foarte gravă transmisă de căpușe și poate ataca toate tipurile de țesuturi și toate organele corpului uman. Prin urmare, simptomele sale pot varia de la probleme cu articulațiile, slăbiciune generală a corpului, dar și modificări neurologice. Deși riscul de mușcături există pe tot parcursul anului, primăvara este cea mai mare perioadă de activitate a căpușelor. Deci, să ne amintim că depinde mult de noi și putem preveni într-o oarecare măsură infecția cu boala Lyme.

Luna Mai-Luna Conștientizării Bolii Lyme

Product added to wishlist
Product added to compare.