Protocolul lui Stephen Harrod Buhner pentru tratamentul bolii Lyme

Protocolul lui Stephen Harrod Buhner pentru tratamentul bolii Lyme

- Categorii: Articole

Protocolul Buhner

Stephen Harrod Buhner este un fitoterapeut american remarcabil care a dezvoltat meticulos un protocol natural pentru tratamentul bolii Lyme și a co-infectiilor acesteia. Protocolul Buher a devenit una dintre cele mai cunoscute și mai eficiente terapii naturale pentru bolile transmise de căpușe.

Buhner încalcă gândirea standard despre tratamentul bolii Lyme. Nu se concentrează doar pe efectul antibacterian. El analizează temeinic întregul mecanism infecțios al bacteriilor Borrelia și explică că terapia va fi eficientă doar dacă acționăm într-o manieră multidirecțională.

Conform ghidurilor lui Buhner, pe lângă efectul antibacterian, ar trebui întărit și sistemul imunitar, care, ca urmare a infecției, este nu numai slăbit, ci și supramodulat într-un mod foarte specific nevoilor bacteriilor. Borrelia provoacă, de asemenea, o serie de reacții autoimune. Modularea adecvată a sistemului imunitar este esențială. Nu ne putem baza doar pe ierburi sau medicamente pentru a lupta împotriva bacteriilor. Sistemul nostru imunitar este cel care trebuie să fie puternic atât în ​​timpul tratamentului, cât și după tratament.

Un alt element important este protecția endoteliului. Bacteria Borrelia atacă structurile endoteliului și conexiunile dintre ele. Endoteliul căptușește toate organele, inclusiv creierul și inima. Astfel, protecția endotelială protejează structurile date împotriva daunelor cauzate de invazia bacteriană. Prin securizarea celulelor endoteliale, deplasarea în continuare a spirochetelor Lyme în organism este, de asemenea, oprită. Prin urmare, ar trebui să fie tratată ca piatra de temelie a terapiei. Acest lucru vă va ajuta să încetiniți progresia bolii, să minimizați daunele și să reduceți severitatea simptomelor.

Buhner în Protocolul său selectează, de asemenea, ierburi care vor proteja și reconstrui organele și sistemele deteriorate. Protejarea creierului, a inimii, a sistemului limfatic, a articulațiilor și a altor zone afectate vă va ajuta să reduceți simptomele și să vă recuperați.

Buhner se concentrează, de asemenea, pe inhibarea cascadei de citokine cauzată de Borrelia. Spirochetele bolii Lyme induc o cascadă de citokine, care, la rândul său, duce la descompunerea țesuturilor și devine sursa multor simptome la pacienții cu boala Lyme. Buhner folosește în protocolul său ierburi care sunt specifice pentru a perturba cascada de citokine. Utilizarea unor ierburi specifice oprește cea mai mare parte a inflamației care apare în organism în timpul infecției și perturbă capacitatea Borrelia de a localiza și pătrunde în celulele țintă. De asemenea, împiedică bacteriile să acumuleze nutrienți și să se înmulțească. Fără acești factori, Borrelia nu poate supraviețui în organism.

Un element important căruia Buhner îi acordă o atenție deosebită și care este adesea uitat, este protecția și reconstrucția structurilor de colagen. Bacteria Borrelia are o mare afinitate pentru structurile de colagen. Borrelia atacă structurile de colagen, deoarece acestea sunt sursa lor de hrană. Colagenul nu este doar pielea și articulațiile. Structurile de colagen căptușesc toate organele din corpul nostru. Aceasta devine sursa fiecăruia dintre simptomele care apar mai târziu. Acest lucru explică de ce simptomele diferitelor sisteme apar în timpul bolii Lyme. Dacă protejați structurile de colagen, simptomele încep să dispară. De asemenea, veți minimiza daunele care apar în timpul infecției.

De asemenea, Buhner nu uită de plantele antibacteriene. Sunt incluse și în Protocolul său. Cu toate acestea, este important să înțelegeți că tratamentul bolii Lyme trebuie abordat cuprinzător.

Buhner, analizând ierburile în ceea ce privește proprietățile lor, structura chimică, siguranța utilizării și istoricul utilizării, a ales un set de ierburi care va inhiba complet întregul mecanism infecțios complex.

Protocolul Buhner de bază include:

- Andrographis paniculata
- Troscot japonez (Latin Polygonum cuspidatum)
- Gheara de pisică (Cat's Claw, Vilcacora, latină Uncaria tomentosa)
- Salvia miltiorrhiza (Salvie Rosie)
- calota chinezeasca (Scutellaria baicalensis)
- Colagen
- Seleniu


Și în cazul bolii Lyme, în plus:

- Gou teng (latină Uncaria rhynchophylla)
- Triptofan

În funcție de simptomele concomitente, Buhner selectează ierburi suplimentare. Buhner a descris o listă detaliată de ierburi pentru multe dintre simptomele care însoțesc boala Lyme, inclusiv:

- numeroase simptome neurologice, de ex. disfuncții de memorie, ceață de cuvinte, probleme de concentrare, inflamații ale sistemului nervos, paralizie Bell, durere neurogenă, demielinizare a neuronilor, tremor, senzație de „flux curent”, tulburare obsesiv-compulsivă;
- anxietate, isterie;
- depresie;
- insomnie;
- artralgie;
- tremurături musculare, senzație de furnicături, senzație de târăre
- amorțeală la nivelul membrelor
- slabiciune musculara;
- ganglioni limfatici umflați, limfa leneșă,
- problema ochilor;
- simptome cardiologice;
- libido scăzut;
- simptome cutanate;
- Durere de cap;
- oboseala;
- probleme digestive;
- probleme cu ficatul.

Ierburile pentru simptome ar trebui luate în paralel cu ierburile din Protocolul de bază. În plus, vă vor sprijini terapia și vor reduce simptomele neplăcute asociate cu boala Lyme.

Întregul protocol Buhner este descris în detaliu, împreună cu dozarea, în cartea lui Stephen Harrod Buhner, Tratamentul natural al bolii Lyme și co-infecțiile sale - Chlamydiosis and Spotted Fever Rickettsial. Ediția a doua, revizuită, extinsă, actualizată. "

Odată ce vă familiarizați cu liniile directoare ale Protocolului Buhner, amintiți-vă despre câteva sfaturi practice importante:

1. Nu întrerupeți tratamentul până la 12 luni. Daca te simti bine dupa cateva luni, inca nu este semn ca te-ai vindecat. Bacteria Borrelia creează structuri complexe de biofilm, ia diverse forme de dezvoltare, se închide în chisturi, ceea ce înseamnă că este nevoie de timp pentru a lupta împotriva tuturor formelor sale și dacă terapia este întreruptă prea devreme, infecția netratată va reveni în ceva timp, simptomele se vor intensifica. din nou și va trebui să începeți terapia de la început.

2. Buhner precizează dozele maxime de ierburi. Dozele maxime trebuie menținute până la dispariția simptomelor. După acest timp, dar nu peste noapte, puteți reduce treptat dozele și puteți trece la o doză de întreținere. Dacă simptomele reapar la doze mai mici, atunci reveniți la dozele maxime.

3. Dacă aveți boala Lyme și nu aveți simptome, mențineți dozele maxime timp de cel puțin 60 de zile și apoi treceți la dozele de întreținere.

4. Doza prezentată de Buhner funcționează bine pentru majoritatea oamenilor și este bine tolerată. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că organismul dumneavoastră poate reacționa individual și dozele specificate în protocol pot fi prea mari sau prea mici pentru dumneavoastră. Buhner subliniază că, dacă sistemul tău imunitar este foarte sănătos sau dacă cazul este foarte ușor, probabil că vei avea nevoie de doze mai mici. Dacă sistemul tău imunitar este slab sau starea ta este foarte proastă, probabil că vei avea nevoie de doze mai mari. Dacă sunteți foarte sensibil la substanțele externe (acest lucru afectează aproximativ 1% dintre pacienți), poate fi necesar să utilizați doze foarte mici, chiar și una până la cinci picături o dată.

5. Buhner oferă instrucțiunile sale despre ce ierburi să folosească și cum. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu puteți include alte ierburi suplimentare. Dacă răspundeți bine la o plantă care nu este în protocol, o puteți folosi. Plantele recomandate de Buhner nu prezintă interacțiuni negative cu alte plante medicinale. Lucrează sinergic unul cu celălalt.

6. Puteți amesteca ierburile între ele. Nu este nevoie să le luați separat. Puteți turna toate tincturile măsurate într-un pahar și le puteți bea împreună sau puteți turna toate ierburile măcinate necesare într-un pahar, turnați apă călduță și beți împreună cu sedimentul.

7. Dacă utilizați un produs cu proprietăți de legare, de ex. zeolit, folosiți-l cel mai devreme cu 30 de minute după ce ați luat alte plante din protocol și cu cel puțin 4 ore înainte de a lua următoarea doză de produse din protocol. Nu utilizați lianți pe toată perioada tratamentului, ci numai în timpul reacției Herx.

8. Mulți oameni ignoră utilizarea colagenului în terapie. Aceasta este o greșeală gravă. Am scris mai devreme despre importanța colagenului. Așadar, introduceți o dietă bogată în colagen, iar dacă nu puteți furniza organismului suficient colagen în dietă, atunci introduceți suplimentarea.

9. Amintiți-vă, bacteriile nu formează rezistență la ierburi. Structura chimică a plantelor este foarte complexă, prea complexă pentru a exista rezistență. În loc de o singură substanță chimică, plantele conțin sute sau mii de compuși diferiți.

10.Oferă-ți corpului timp și șansa de a se regenera. Corpul tău are nevoie de cel puțin un an pentru a se regenera. Nu te împinge prea mult chiar dacă te simți mai bine. Odihnă. Nu este momentul pentru antrenamente intense. Din toate punctele de vedere, este recomandată o activitate fizică moderată, dar nu antrenamente sau maratoane foarte intense.

Un alt aspect foarte important menționat de Buhner și care face parte integrantă din terapia eficientă a bolii Lyme este lupta simultană împotriva co-infectiilor.

Mulți oameni tratează doar boala Lyme. Se concentrează doar pe speciile de bacterii Borrelia. Din păcate, boala Lyme însoțește foarte des așa-numitele co-infectii transmise de căpușe. Coinfecțiile transmise de căpușe sunt infecții comorbide care provoacă boli transmise de căpușe simultan sau non-simultan cu spirocheta bolii Lyme, sau boli coexistente care sunt transmise pe o altă cale. O co-infecție crește contagiozitatea unei alte specii de paraziți și facilitează transmiterea acesteia în organismul gazdei, ceea ce înseamnă că infecțiile ulterioare sunt mult mai ușoare atunci.

Principalele co-infecții care însoțesc boala Lyme includ:

- Bartonella
- Babesia
- Chlamydia pneumoniae
- Erlichia
- Anaplasma
- Mykoplasma pneumoniae
- Rickettsia (Rickettsia)
-Yersina

Fiecare dintre aceste co-infectii are propriul sau mecanism specific de actiune in organism si provoaca simptome mai mult sau mai putin specifice. În plus, trebuie să vă amintiți că există o sinergie între bacterii. Când sunt infectați cu doi sau mai mulți agenți patogeni transmisi de căpușe, impactul lor asupra organismului este mult mai sever decât dacă ați avea de-a face cu un atac al unui singur agent patogen. Simptomele bolii Lyme se agravează, iar impactul negativ al spirochetei Lyme asupra corpului uman crește. Este practic imposibil să eliminați Borrelli fără a elimina simultan co-infectiile. Dacă cineva tratează boala Lyme, dar nu tratează co-infectiile în același timp, aceasta este cea mai frecventă cauză a așa-numitei boli Lyme rezistente la tratament.

Buhner a dezvoltat, de asemenea, protocoale de tratament naturist pentru fiecare dintre co-infectiile de mai sus.

Product added to wishlist
Product added to compare.