Reacția Jarish-Herxheimer

Reacția Jarish-Herxheimer

- Categorii: Articole

Reacția Herxheimer, adică reacția Herx este o agravare temporară a simptomelor bolii Lyme care apare în timpul morții în masă a organismelor bacteriene odată cu progresia bolii sau tratamentul acesteia. În timpul acestei reacții, sunt produse citokine care declanșează simptome de inflamație, inclusiv febră, dureri articulare și musculare, cefalee, tulburări cognitive sau o scădere generală a bunăstării.

Reacția Herx înseamnă adesea că terapia pe care o folosim, fie că este terapia pe bază de plante sau terapia cu antibiotice, este eficientă. Cu toate acestea, eșecul acestuia să apară nu înseamnă că tratamentul este ineficient. Reacția Herxheimer nu apare la toți pacienții cu boala Lyme. Se estimează că doar aproximativ 15% dintre persoanele tratate prezintă simptomele acestuia, adesea uşoare.

Cu toate acestea, dacă suferiți de reacții Herxa, puteți utiliza următoarea listă de metode naturale de eliminare a Herxy. Nu uitați să nu folosiți toate aceste produse simultan. Încercați care soluție este cea mai bună pentru dvs.

Produse naturale recomandate pentru reacția Herx și prevenirea acesteia:

Nutramedix Burbur este un extract din frunze de Desmodium molliculum. Planta este folosită în mod tradițional pentru a curăța organismul. Este foarte eficient in sustinerea detoxificarii ficatului, rinichilor, sistemului limfatic si a matricei celulare. Protejează ficatul de toxinele externe, cum ar fi anumite substanțe chimice și mucegaiuri toxice. Calmează reacția Herx, adică efectele nedorite ale dispariției agenților patogeni.

Burbur-Pinella de la Nutramedix este o combinație de două extracte: Burbur - din Desmodium molliculum și Pinella din Pimpinella anisum. Burbur-Pinella sustine detoxifierea creierului si a sistemului nervos central, curata organismul de toxine si biotoxine, detoxifica ficatul, rinichii, sistemul limfatic si spatiile intercelulare, curata sangele. Elimina toxinele din creier, coloana vertebrala si sistemul nervos periferic. Burbur-Pinella este, de asemenea, eficient în reducerea reacției Herx.

Zeolitul este un mineral natural de origine vulcanica, unul dintre cele mai eficiente produse in reactia Herx. Ingredientul său principal este clinoptilolitul. Zeolitul eliberează ingrediente valoroase în organism, în timp ce leagă multe substanțe nocive, cum ar fi ionii de plumb, cadmiu, arsen, crom, nichel și amoniu. Este important să folosiți un zeolit ​​de înaltă puritate destinat uzului intern. Vă recomandăm să cumpărați un produs certificat.

Bentonita are proprietăți care îi permit să atragă și să absoarbă toxinele și metalele grele, fără a intra în reacții chimice în organism. Bentonita creează o „încărcare electrică” atunci când este hidratată. După contactul cu apa, aceasta capătă o sarcină electrică negativă. Toxinele, bacteriile, virușii, paraziții și alți poluanți sunt încărcați pozitiv. Când argila intră în organism, toxinele sunt atrase de ea. Ceea ce este extrem de important, bentonita nu este absorbită în organism, deci este complet sigură. Trece prin sistemul digestiv, absorbind toxinele și metalele grele. În același timp, mineralele din argilă, cum ar fi calciul, magneziul, siliciul, aluminiul și potasiul, sunt eliberate și puse la dispoziție pentru procesele metabolice ale organismului. În cele din urmă, este expulzat în mod natural. Nu uitați să utilizați bentonită de înaltă calitate pentru uz intern.

Chlorella are proprietăți unice care neutralizează substanțele otrăvitoare acumulate în organism ca urmare a poluării mediului sau a consumului de alimente contaminate. Curăță corpul de metale grele și de unele pesticide. Chlorella absoarbe toxinele din intestine, ajută la scăderea constipației cronice și la neutralizarea gazelor intestinale.

Cărbunele activat absoarbe eficient toxinele, ceea ce accelerează semnificativ eliminarea lor din organism. Când utilizați cărbune activ, amintiți-vă că nu acționează selectiv în organism, ci leagă totul fără excepție, inclusiv substanțele alimentare și medicamentele. Combinația de carbon cu medicamente solide poate ajuta la absorbția substanțelor active ale medicamentului. Nu utilizați cărbune activ împreună cu medicamente.

Alcalinizarea - În timpul reacției Herx, alcalinizarea organismului ajută. În timpul bolii, organismul devine acid. Acesta este un proces dezavantajos, deoarece procesele enzimatice rulează cel mai bine la un pH neutru (aproximativ 7,4). Prin urmare, dacă organismul devine acid, merită să schimbați echilibrul acido-bazic și să echilibrați pH-ul. Un produs dovedit este Alka-Seltzer (1 tabletă dizolvată în apă de 3-4 ori pe zi). Alte modalități includ luarea de vitamina C și consumul de apă lămâie-lime. Consumul de apă lămâie-lamaie poate fi folosit și ca măsură preventivă. Sucul de lămâie și lime, deși are un gust acru, este transformat în baze în organism, datorită cărora crește temporar rezervele alcaline.

Băile cu sare Epson sunt un excelent suport în detoxifierea organismului și restabilirea echilibrului. Acestea sunt așa-numitele băi alcaline. Au proprietati dezacidificante si detoxifiante. Sufații din sarea Epsom ajută la eliminarea toxinelor și a metalelor grele din organism.

NOTĂ: Printre produsele menționate mai sus veți găsi substanțe care leagă puternic, adică zeolit, bentonită, chlorella și cărbune activ. Asigurați-vă că le utilizați într-un interval de timp de la medicamentele și plantele pe care le luați. Folosiți-le nu mai devreme de 30 de minute după ce ați luat alte plante din protocol și cu cel puțin 4 ore înainte de a lua următoarea doză de produse din protocol. Nu recomandăm folosirea lor pe toată durata terapiei. Folosiți-le numai în cazul unei reacții Herx.

Product added to wishlist
Product added to compare.