Tincturi din plante pe bază de alcool - Lymeherbs

Tincturi din plante pe bază de alcool - Lymeherbs

- Categorii: Articole

Tincturile de plante pe baza de alcool se obtin prin macerarea unei plante proaspete in alcool sau a unei plante uscate intr-un amestec de alcool si apa. În cazul tincturilor de plante uscate se adaugă apă datorită faptului că plantele își pierd umiditatea naturală în timpul uscării. Când faceți tincturi dintr-o plantă uscată, adăugați câtă apă ar conține planta dacă ar fi proaspătă. Cantitatea de apă este selectată pe baza tabelelor care detaliază conținutul de umiditate al plantei medicinale. Acest lucru face posibilă extragerea componentelor solubile în apă. Aceste informații sunt importante pentru persoanele care pregătesc tincturi pe cont propriu.

Alcoolul este un mediu excelent pentru extragerea ierburilor, iar tincturile pe bază de alcool sunt cea mai populară formă de utilizare pe bază de plante de către herbalistii profesioniști. Alcoolul este un solvent excelent pentru majoritatea ingredientelor din plante și poate fi folosit pentru a face tincturi din plante proaspete sau uscate. Preparatele cu alcool au cel mai lung termen de valabilitate dintre toate extractele din plante, astfel încât pot fi păstrate ani de zile, în cele mai multe cazuri fără a-și pierde potența.

Macerarea ierburilor cu alcool asigură că ingredientele active ale ierburilor sunt livrate în fluxul sanguin mai rapid, făcând tincturile o formă de luare cu acțiune rapidă a plantelor.

Magazinul Lymeherbs oferă două concentrații de tincturi: 1:5 proporție de rezistență a plantelor și 1:2 raport de rezistență a plantelor.

O concentrație de 1:5 înseamnă că s-au folosit 5 părți de alcool pentru 1 parte din plantă. O concentrație de 1:5 este bine tolerată de majoritatea oamenilor. Toate dozele de tinctură date în protocolul Buhner sunt pentru o concentrație de 1:5.

Cu mai multe tincturi folosite, mulți oameni consideră că cantitatea de alcool este consumată prea mult. Așa că am introdus tincturi în concentrație de 1:2.

O concentrație de 1:2 înseamnă că s-au folosit 2 părți de alcool pentru 1 parte din plantă.

Tincturile in concentratie 1:2 sunt mai puternice, asa ca consumi mai putine din ele si de aceea cantitatea de alcool consumata scade semnificativ. Doza este de 2,5 ori mai mică decât cea a unei tincturi 1:5. Este o alternativa buna pentru persoanele care consuma mai multe tincturi si doresc sa limiteze cantitatea de alcool consumata.

Dacă utilizați protocolul Buhner și doriți să utilizați o concentrație diferită de tincturi, este important să alegeți doza potrivită în funcție de concentrația selectată.

Trebuie neapărat să vă amintiți despre un lucru foarte important.

Doza prezentată de Buhner funcționează bine pentru majoritatea oamenilor și este bine tolerată. Cu toate acestea, corpul dumneavoastră poate reacționa individual, iar dozele specificate în Protocolul Buhner pot fi prea mari sau prea mici pentru dumneavoastră. Dacă sunteți foarte sensibil la substanțele externe, poate fi necesar să utilizați doze foarte mici, chiar și una până la cinci picături de tinctură 1:5 odată. În acest caz, este posibil să descoperiți că o concentrare de 1:2 este prea puternică pentru dvs. Observați-vă corpul. Dacă nu vă simțiți bine când luați tinctură cu raport de 1:2, atunci reveniți la o concentrație de 1:5.

Din acest motiv, cea mai mare concentrație pe care o recomandăm este 1: 2.

Cele mai importante plante medicinale din Protocolul Buhner sunt disponibile sub formă de tincturi din magazinul Lymeherbs:

Alchornea (Alchornea cordifolia)
Andrographis (Andrographis paniculata)
Angelica (angelica chineză, Angelica sinensis latină)
Ashwagandha (ginseng indian, latină: Withania Somnifera)
Astragalus (Astragalus membranaceus, latină Astragalus membranceus)
Arpaș (latină Berberis vulgaris)
Bidens (în latină Bidens pilosa)
Boneset (Răsadurile supradimensionate, latină: Eupatorium perfoliatum)
Gheara de pisică (Cat's Claw, latină Uncaria tomentosa)
Senega chinezească (Latin Polygala senega)
Calota chinezească (Scutellaria baicalensis)
Cordyceps (latină Cordyceps sinensis)
Cryptolepis (latină Cryptolepis sanguinolenta)
Echinacea (Echinacea cu frunze înguste, latină Echinacea angustifolia)
Păducel cu două gâturi (Latin Crataegus oxyacantha)
Goldenseal (Sigiliu de aur canadian, latină Hydrastis canadensis)
Gou Teng (latină Uncaria rhynchophylla)
Houttuynia (latină Houttuynia cordata)
Isatis (latină Isatis tinctoria)
Rădăcină de Kudzu (Latin Pueraria lobata)
Coamă de leu (latină Hericium erinaceus)
Rădăcina de lomatium (Lomatium dissectum)
Lemn dulce (latină Glycyrrhiza glabra)
Maca (latină Lepidium meyenii)
Motherwort (motherwort, latină Leonurus cardiaca)
Polen de pin (latină Pinus massonia)
Troscot japonez (Latin Polygonum cuspidatum)
Rădăcină roșie (Prusznik american, Ceanothus americanus latin)
Rhodiola (Rhodiola rosea, latină Rhodiola rosea)
Salvia miltiorrhiza (Salvie roșie)
Sida acuta
Stephania tetrandra
Ginseng Tienchi (Panax notoginseng)
Ginseng coreean (Panax ginseng)
Ginsengul siberian (Latin Eleutherococcus senticosus)

Product added to wishlist
Product added to compare.