Tratamentul paraziților

Tratamentul paraziților

- Categorii: Articole

Când suferim de boala Lyme, avem adesea și paraziți. Motivul pentru aceasta se datorează faptului că Lyme slăbește sistemul nostru imunitar. În plus, microflora intestinală este adesea distrusă de terapia cu antibiotice pe termen lung, ceea ce ne face deosebit de vulnerabili la Paraziții umani. Diagnosticul și tratamentul adecvat sunt deosebit de importante în acest caz, deoarece fără un tratament prealabil al infecției parazitare, tratamentul bolii Lyme poate să nu aducă rezultatele dorite.


Una dintre metodele de tratare a paraziților este tratamentul farmacologic . Cu toate acestea, tot mai mulți oameni se apleacă spre metode naturale de tratament, cum ar fi dieta și medicina pe bază de plante. Combinația acestor două metode poate aduce rezultate spectaculoase.


Dieta Antiparazitară

Dieta noastră, în general, ar trebui să fie bogată în substanțe nutritive și să conțină alimente neprelucrate, sănătoase. Ar trebui să fie atât antiinflamator, cât și antifungic. De asemenea, ar trebui să sprijine sistemul nostru digestiv. Prin urmare, merită să respectăm mai multe principii:

1. Excludeți complet zahărul din dieta dvs. și toate produsele care îl conțin. Vom găsi printre ele sirop de glucoză, agave, arțar, dactilic, zahăr din trestie, maro, miere, maltoză, drojdie, bomboane, bare, dar și sosuri gata preparate, ketchup sau sos de soia. Zahărul exacerbează inflamația în organism și slăbește sistemul imunitar. Este un mediu ideal pentru creșterea paraziților.

2. Mănâncă alimente bogate în antioxidanți. Antioxidanții inhibă dezvoltarea radicalilor liberi, care acționează distructiv asupra sistemului imunitar. Dieta ar trebui să includă fructe de padure, afine, aronia, legume verzi, roșii, precum și sfecla, varză, morcovi brute, usturoi și ceapă. De asemenea, este important să includeți suplimentarea cu vitamina D.

3. Excludeți făina de grâu din dietă. Acest tip foarte prelucrat de carbohidrați simpli este un aliment ideal pentru paraziții umani. Înlocuiți-le cu carbohidrați cu valoare completă care susțin microbiota noastră-mei, orz, hrișcă, amarant, quinoa, secară.

4. Excludeți din dietă produsele lactate și carnea prelucrată și de calitate slabă. Aceste produse vor împiedica lupta organismului împotriva agenților patogeni. Înlocuiți-le cu leguminoase, pește sau ouă de bună calitate.

5. Limitați alcoolul. Alcoolul este o toxină care cântărește foarte mult asupra sistemului nostru nervos, elimină electroliții și promovează multiplicarea agenților patogeni. La persoanele care suferă de boala Lyme cu infecții parazitare cauzează adesea agravarea simptomelor lor și, în general, au un efect advers asupra sănătății lor.

6. Adăugați mai multe ierburi în meniul dvs. Condimente utile pot fi fenicul, cuișoare, piper cayenne, cimbru sau ghimbir.

7. Bea multă apă! Este cel mai bun mod de detoxifiere.

Plante antiparazitare

Ierburile devin din ce în ce mai populare și apreciate în cursul tratamentului antiparazitar, deoarece au un spectru larg de activitate, când medicamentele chimice elimină de obicei doar unul, un anumit tip de parazit.


Una dintre cele mai cunoscute și eficiente plante medicinale pentru îndepărtarea paraziților din sistemul digestiv este Mimosa pudica. Ajută la" decojirea " paraziților de pe pereții intestinului și la îndepărtarea lor din corp.

O plantă foarte utilă este, de asemenea, Chaparro Amargosa, care are un efect antiparazitar și are, de asemenea, un efect pozitiv asupra activității sistemului digestiv. Planta este utilizată pentru inflamația cronică a tractului gastro-intestinal și a candidozei.

Uleiul de Oregano este un alt dezinfectant excelent, adesea numit antibiotic natural. Proprietățile sale antivirale și antifungice sunt ideale în lupta împotriva microbilor periculoși, inclusiv a paraziților.

De asemenea, pelinul și nucul negru sunt ierburi cu efect toxic asupra paraziților.

Combinația unei diete echilibrate, individuale, cu ierburile potrivite ne va susține sistemul imunitar și ne va permite să scăpăm de paraziți din corpul nostru într-un mod complet natural, neinvaziv.

Product added to wishlist
Product added to compare.