Dieta antifungică

Dieta antifungică

- Categorii: Articole

Tratamentul bolii Lyme și al comorbidităților este dificil și de lungă durată. Fiecare caz de boala este diferit si necesita abordare individuala, atat in ceea ce priveste terapia cu antibiotice, medicina pe baza de plante sau dieta. Adesea însă, lupta inițială cu boala începe cu administrarea unui antibiotic, de multe ori până la câteva luni. Este o povară uriașă pentru organism. De aceea, alegerea dietei potrivite este atât de crucială.

 

 

Un meniu adecvat în timpul terapiei cu antibiotice utilizat în boala Lyme ar trebui:

- sprijina ficatul in procesul de detoxifiere a organismului
- intareste sistemul imunitar
- previne dezvoltarea micozei
- susține procesul digestiv
- ajuta la restabilirea florei bacteriene intestinale normale

Antibioterapia cronică la persoanele care suferă de boala Lyme sau de co-infectia acesteia este o cauză frecventă a dezvoltării micozei (Candida albicans). Apoi, merită să-i aplicați profilaxia - o dietă antifungică.

Principala regulă a dietei antifungice este eliminarea zahărului. Ar trebui să excludeți zaharoza (zahărul dintr-un vas de zahăr) și diverse tipuri de produse de cofetărie sau produse al căror produs principal este alb, făina de grâu, pastele sau orezul. De asemenea, produsele „interzise” sunt alcoolul, băuturile carbogazoase, condimentele iute, carnea grasă și brânzeturile (topite, mucegai, galben). Astfel de produse creează un mediu ideal pentru înmulțirea ciupercilor în corpul nostru. Zahărul este, de asemenea, un bun teren de reproducere pentru bacterii. Persoanele cu boala Lyme ar trebui să evite zahărul în dieta lor.

Amintiți-vă, totuși, că nu merită să renunțați la toți carbohidrații. Produsele precum pâinea integrală, pastele sau crupele nu trebuie excluse din meniul nostru. De asemenea, nu trebuie să uităm de iaurturi naturale, nuci, legume crude, uleiuri nerafinate, pește, siloz și semințe de leguminoase. Condimentele vor funcționa și aici: turmeric, oregano, rozmarin, coriandru și scorțișoară de Ceylon.

Doar atunci când am diagnosticat candidoza (când există o creștere excesivă a drojdiei Candida albicans, care apare fiziologic în tractul gastrointestinal și ne perturbă microflora intestinală), ar trebui să ne gândim la metode alternative de dieterapie. Este, printre altele, un regim de hrănire în 4 etape.

ETAPA I
Sunt permise doar carnea slabă, unele legume crude (cu excepția păstăilor), iaurtul și chefirul natural, apă, ceaiurile din plante.

ETAPA II
Introducem încet orezul negru, cartofii și alți carbohidrați complecși în dietă.

Etapa III
Sunt permise alte fructe crude, nuci sau leguminoase.

ETAPA IV
Mierea sau cafeaua apare sporadic.

 

Această metodă de nutriție este foarte restrictivă, ceea ce poate duce la multe deficiențe, așa că trebuie utilizată numai sub supravegherea unui dietetician clinician calificat.

Product added to wishlist
Product added to compare.