Gheara de pisică

Gheara de pisică

- Categorii: Articole

Gheara de pisică (Lat. Uncaria tomentosa) este una dintre cele trei plante medicinale din protocolul de bază Buhner utilizat în tratamentul bolii Lyme. Activitatea sa principală este modularea sistemului imunitar. Planta are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii. Gheara de pisică aparține familiei Rubiaceae. Crește în junglă sub formă de viță de vie de pădure, adesea de dimensiuni considerabile. Se înfășoară în jurul copacilor și urcă în sus spre soare și își datorează numele spinilor proeminenți și încârliți de pe viță.

Proprietăți:

Gheara de pisică împreună cu troscotul japoneză (lat. Polygonum cuspidatum) și Andrographis (lat. Andrographis paniculata), cuprind protocolul de bază pentru tratamentul bolii Lyme conform lui Stephan Buhner. Se caracterizează printr-un spectru larg de activitate, incluzând proprietăți antiinflamatorii, analgezice, antidepresive, antivirale, anticoagulante, detoxifiante și multe alte proprietăți. Când se tratează boala Lyme, este apreciată în special pentru:
• intarirea si stimularea sistemului imunitar
• care demonstrează activitate antiinflamatoare
• întărirea sistemului nervos central
• în caz de infecție cronică, creșterea nivelului de globule albe CD57, care la rândul său ajută la inhibarea progresiei bolii
• utilizare în tulburări cognitive
• prezintă efecte antiinflamatorii specifice în tratamentul durerilor articulare și musculare în boala Lyme, reducând umflarea
• modularea functionarii sistemului imunitar
• acționând ca tonic general pentru organism
• este un modulator HLA-DR
• relaxarea sistemului nervos central
• creșterea bunăstării
• prezintă un efect analgezic


Forma plantei:

Planta este vândută în mai multe forme:


1. Tinctură pe bază de alcool
Tinctura de plante pe bază de alcool se face prin macerarea unei plante proaspete în alcool complet sau a unei plante uscate într-un amestec de alcool și apă. Alcoolul este un mediu excelent pentru extragerea ierburilor, iar tincturile pe bază de alcool sunt cea mai populară formă de utilizare pe bază de plante de către herbalistii profesioniști. Macerarea ierburilor cu alcool asigură că ingredientele active ale plantei sunt livrate în fluxul sanguin mai rapid, făcând tinctura o formă de luare cu acțiune rapidă a plantei.

2. Extract fara alcool
Tinctura fără alcool se prepară în primul rând pe bază de glicerină. Glicerina a devenit o alternativă populară la tincturile de alcool și este perfectă pentru copiii și persoanele cărora nu le place sau nu pot bea alcool. Cu toate acestea, glicerina nu este la fel de eficientă în extracție precum apa sau alcoolul. Glicerina are doar aproximativ 60% din valoarea de extracție a alcoolului. Prin urmare, gliceratul de gheare de pisică va fi cu 40% mai slab decât tinctura de alcool.

3. Planta încapsulată
Capsulele au devenit o modalitate foarte populară de a lua ierburi, deoarece sunt o formă de dozare ușoară și convenabilă. Unul dintre principalele avantaje ale capsulelor este că nu simțim gustul ierburilor. În plus, atunci când luați planta sub formă de plantă măcinată, închisă într-o capsulă, consumați tot materialul vegetal împreună cu fibrele vegetale. Totuși, rețineți că, împreună cu gheara pisicii de pământ din capsulă, înghiți și învelișul capsulei. Învelișul capsulei nu contribuie cu nimic la terapie și trebuie digerat de organism. Dacă urmați Protocolul Buhner, ar trebui să luați o cantitate mare de capsule. Pentru persoanele cu sistemul digestiv slăbit, acest lucru poate fi problematic după utilizarea prelungită a ierburilor.


4. Planta măcinată
Gheara pisicii de pământ poate fi luată direct, încapsulată sau făcută în tincturi. Dezavantajul luării plantelor măcinate este gustul.

Utilizare directă: adăugați 1 linguriță de plantă într-un pahar și turnați apă călduță, amestecați și beți lichidul cu sediment. Pentru a îmbunătăți gustul, puteți adăuga apoi puțină miere și suc de lămâie.

Prepararea tincturii acasă: acasă, cel mai ușor va fi să pregătiți o tinctură în concentrație de 1: 5, adică 1 parte din gheara de pisică uscată la 5 părți alcool. Alcoolul trebuie diluat cu apă din cauza faptului că plantele își pierd umiditatea naturală în timpul uscării. Când faceți tincturi dintr-o plantă uscată, adăugați câtă apă ar conține planta dacă ar fi proaspătă. Apoi se toarnă planta cu alcool (50-60%) și apoi se lasă la macerat timp de 2 săptămâni într-un vas întunecat fără acces la lumină. Agitați borcanul o dată pe zi. După 2 săptămâni, maceratul trebuie filtrat. Depozitați maceratul finit într-o sticlă închisă la culoare sau o sticlă obișnuită învelită în folie de aluminiu într-un loc ferit de accesul la lumină.


5. Tăiați planta
Planta tăiată este o formă uscată a ghearei de pisică tăiată în bucăți mai mici. Puteți prepara decocturi sau tincturi din planta tăiată.
Decoctul: Turnați 7 g de Gheara de pisică în 1 litru de apă și fierbeți timp de 20 de minute la foc mic. Se strecoară și se lasă la răcit. Împărțiți decoctul în porții și beți în timpul zilei.

Efecte secundare:

Dozele mari din această plantă pot provoca uneori tulburări intestinale, cum ar fi scaune moale, diaree și/sau dureri abdominale. Aceste simptome tind să dispară cu utilizarea prelungită. Dacă apar simptome, doza trebuie redusă. Dacă diareea durează mai mult de trei zile, utilizarea plantei trebuie întreruptă.

Contraindicatii:

Gheara de pisică nu poate fi luată de persoanele care iau preparate pentru scăderea densității sângelui. Persoanele care urmează să aibă o intervenție chirurgicală trebuie să înceteze să ia planta cu 10 zile înainte de orice intervenție chirurgicală. Nu puteți lua preparatul în timpul tratamentului cu medicamente care inhibă secreția de acid gastric, deoarece pot inhiba și transformarea acestei plante în forma sa activă în stomac. Gheara de pisică nu trebuie folosită de femeile însărcinate sau care alăptează.

Product added to wishlist
Product added to compare.